jooga, joogaopettajat, parsvakonasana, joogastudio

TUNTIKUVAUKSET

Kokeile erilaisia tunteja ja löydä ihanimmat, juuri sinulle sopivat joogamuodot.


Infrapunalamppujen miellyttävässä lämmössä tehty joogaharjoitus lisää lihasten venyvyyttä sekä nivelten liikkuvuutta ja mahdollistaa siten asentojen työstämisen pidemmälle ja syvemmälle lyhyemmässä ajassa. Harjoituksen aikana syke nousee ja verenkierto paranee. Infrapunasäteily kiihdyttää verenkiertoa, aktivoi kehon vastustuskykyä sekä lievittää stressiä ja ihon ongelmia. Lisäksi elimistö puhdistuu, sillä hikoilun kautta elimistöstä poistuu aineenvaihdunnassa syntyviä kuona-aineita.

On tärkeää tuntea oman kehon rajat ja nestetasapaino. Muista juoda paljon vettä päivän aikana jo ennen harjoitusta. Liian vähäinen nesteen saanti voi johtaa lihaskramppeihin tai päänsärkyyn. Hot yoga-tunnille tarvitset mukaan pyyhkeen ja vesipullon. Muuten tuntien kulku seuraa jo tuttuja kuvioita flow, yin ja yin & yang tuntikuvausten mukaan.


Tunti koostuu turvallisista mutta tehokkaista perinteisen hathajoogan asana-sarjoista, joissa keskitytään erityisesti luomaan ja vahvistamaan yhteyttä voiman, liikkeen, hengityksen ja katseen kohdistamisen välillä. Näin saadaan aikaan kokonaisvaltaisesti kehoa ja mieltä tasapainottava, vahvistava ja rauhoittava harjoitus, joka myös auttaa parantamaan keskittymiskykyä. Sali lämmitetty noin 30c. Tunti sopii hyvin myös aloittelijoille.


Dynaaminen hathajooga tunti, jossa liikutaan sulavasti hengityksen tahdissa liikkeestä toiseen. Tunti sopii sinulle, joka olet jo joogannut jonkun aikaa ja kaipaat hieman haastetta harjoitukseesi. Etenemme liikkeissä hieman haastavampiin asanoihin jotka vaativat kehon hallintaa, mielen keskittymistä ja myös oman kehon kuuntelua. Ethän tule tälle tunnille puolikuntoisena. Teemat vaihtuvat viikoittain ja harjoittelemme myös erilaisia käsitasapainoilu liikkeitä ja inversioita. (Ylösalaisin liikkeitä)


Aamun flow-harjoitus on rauhallinen ja virkistävä tapa herätellä mieli ja keho uuteen päivään. Tunnilla keskitytään hengityksen ja liikkeen yhdistämiseen erilaisten harjoitusten kautta. Tunti etenee rauhallisessa tahdissa alun lämmittelevistä liikkeistä dynaamisempaan osioon. Sopii sekä aloitteleville joogan harrastajille että pidempään harjoitusta tehneille. Jokainen voi vartioida tuntia oman tuntemuksen mukaisesti joko voimakkaammaksi tai lempeämmäksi.


Yinjooga on hidas ja erittäin rauhallinen harjoitus kaikin tavoin. Voit päästää irti kaikesta kiireestä ja suorittamisesta. Yinjooga sopii erityisen hyvin ilta-aikaan, sillä moni kokee yinjoogan helpottaneen nukahtamista ja parantaneen unen laatua. Aamuharjoitus taas antaa päivälle levollisen alun, keholle kiireettömän tavan heräillä ja venytellä itsensä auki uuteen päivään.

Yinjoogassa haetaan avausta kehoon ilman lihastyötä tai voimaa ja näin päästään syviin kudoksiin eli sidekudoksiin käsiksi. Monissa liikkeissä käytetäänkin hyödyksi apuvälineitä, joita vasten keho voi tukeutua ja levätä. Kun asanassa viivytään useita minuutteja, kehon asento syvenee itsestään painovoiman avulla, ja kireys hellittää. Yinjooga on siis dynaamisen joogan vastakohta. Syvä ja rauhallinen hengitys on oleellinen osa harjoitusta. Hengitykseen ja kehon tuntemuksiin keskittyessä mielikin rauhoittuu ja harjoitus voi olla hyvinkin meditatiivinen kokemus. Yinjooga rauhoittaa siis tehokkaasti niin hermostoa kuin mieltä.


Yin & Yang tunti alkaa dynaamisella ja energisellä harjoituksella, joka virkistää mieltä ja kehoa. Dynaaminen yang-harjoitus sisältää erilaisia aurinkotervehdyksiä, asanoita ja niiden variaatioita. Tutkimme asanan vakautta ja joustavuutta hengityksen ja kehon luonnollisen linjautumisen kautta. Yin joogassa avaamme hengityksen avulla pitkillä venyttävillä asennoilla energiakanavia, meridiaaneja. Keskitymme rentouttamaan ja hiljentämään mieltä.


Tervetuloa oppimaan itsestäsi, ja opettelemaan vuosituhansia vanhaa joogatraditiota, kundaliinijoogaa, Yogi Bhajanin oppien mukaisesti. Kundaliinijooga on dynaamista ja meditatiivista joogaa. Se kehittää fyysistä kuntoa, vahvistaa hermostoa ja tasapainottaa hormonitoimintaa. Se nostattaa ihmisen tietoisuuden tasoa. Keho notkistuu ja voimistuu. Kundaliinijooga tasoittaa tunne-elämää, lievittää stressiä ja lisää luovuutta ja itsetuntemusta. Sitä kutsutaan myös tietoisuuden joogaksi.

Fyysisten liikesarjojen lisäksi oppitunti sisältää meditaatiota, hengitysharjoituksia, syvärentoutusta ja mantroja. Tämä monipuolisuus tekeekin kundaliinijoogasta kokemuksellisesti vaikutuksiltaan rikkaan ja voimakkaan. Harjoitus on yksinkertaista ja sopii kaikille ikää, kokoon tai kokemukseen katsomatta. Kundaliinijooga auttaa elämään läsnä tässä hetkessä ja kokemaan sisältäpäin kumpuavaa onnellisuutta.


Jooga core tunnilla vahvistetaan ja aktivoidaan monipuolisesti keskivartaloa etenkin syviä lihaksia. Vahva keskivartalo luo hyvän pohjan koko kehon hyvinvoinnille, tukee kaikissa arjen askareissa, sekä muodostaa peruspilarin kaikkiin liikuntamuotoihin.

Tunnin alussa rauhoitutaan, avataan rintarangan aluetta ja kylkiä. Varsinaisessa core -osuudessa käytämme apuvälineinä mm. pilatespalloja ja joogatiiliä.
Sulata jumit tällä autuaalla yin-joogamaisella tunnilla. Triggerpiste on solmuke lihassäikeessä, jossa useat lihasssyt ovat pysyvästi supistuneet eli triggerpiste pitää lihasta pysyvästi jännittyneenä.Trigger-pisteitä avataan tennispallojen, tiilien ja asanoiden avulla. Manipuloimalla näitä pisteitä saadaan lihas rentoutumaan, verenkierto jälleen suhisemaan ja useimmilla myös ruuansulatus paranee. Muista ottaa tälle tunnille iso vesipullo mukaan, jotta saadaan kuonat huuhdottua heti pois!


harjoittelu kehittää ryhtiä, voimaa, kehonhallintaa, liikkuvuutta sekä kehon tietoisuutta ja koordinaatiokykyä. Harjoituksissa pyritään liikkeen tuottamiseen ’sisältä ulos’ (syvien lihasten aktivoiminen), fysiologisesti oikeisiin liikeratoihin ja syventämään hengitystä. Pilatesharjoitelun avulla on mahdollista oppia käyttämään kehon lihaksia ja niveliä tasapuolisesti, jolloin liian aktiiviset lihakset rentoutuvat ja keskivartalon ryhtiä tukevat lihakset vahvistuvat. Liikkeiden teho perustuu pilateksen kuuteen periaatteeseen: keskittyminen, kehon keskustan käyttö, kontrolli, tarkkuus, liikkeen virtaus ja hallittu hengittäminen. Pilatesmenetelmä sopii jokaiselle urheilijasta aloittelevaan liikkujaan.


Tervetuloa rohkeasti mukaan oppimaan uutta, lisäämään kehonhallintaa ja vahvistamaan lihaksia hauskalla tavalla! Tällä tunnilla päästään temppuilemaan ilma-akrobatian eri välineillä rengastrapetsilla ja hammocilla (kangaslenkki). Tunti on tarkoitettu kaikille ilma-akrobatiasta kiinnostuneille vasta-alkajille, aiempaa kokemusta ei vaadita. Toki voit osallistua tunnille, vaikka ilma-akrobatia olisi jo tuttuakin.

Vaatetuksena olisi hyvä olla pitkähihainen paita ja polvitaipeet peittävät trikoot (ei liukkaat). Huom, vain Keravalla! Ei sovi raskaana oleville.


Sointukylpy on syvärentoutumisen menetelmä, joka mahdollistaa keholle ja mielelle totaalisen irti päästämisen tilan ja euforisen lepohetken. Sointukylvyssä käytetään äänimaljoja, koshikelloa, tingsaa, merirumpua ja gongia, joiden rikas ja kaunis äänimaailma luo pehmeän ja rauhoittavan kokonaisuuden. Äänet voivat tuntua kehossa kevyenä värähtelynä, kun ääniaallot tavoittavat kehon ilman kautta. Äänet rauhoittavat aivosähkökäyrän ja houkuttelevat mielen sitä kautta rauhoittumaan. Sointukylpy perustuu Peter Hess metodiin ja äänimaljoihin. Kokonaisuus on lempeä, nautinnollinen ja hoivaava. Saat ottaa rentoutuksen vastaan itsellesi sopivassa lepoasennossa. Sointukylpy alkaa hiljaisuudesta ja päättyy hiljaisuuteen. Tunti aloitetaan lempeällä liikkeellä. Tämä lempeä menetelmä sopii kaikille.


Tämä tunti tarjoaa sinulle kundaliinijoogan stressiä poistavan harjoituksen meditaatiolla ja pitkän n. 30 min rentoutuksen sointukylvyssä. Sointukylvyssä äänimaljojen, gongin ja koshikellon sointuvärähtely kuljettaa sinut kohti turvallisuuden, läsnäolon ja irti päästämisen tilaa, joka parhaimmillaan pysäyttää ajan ja vie unen ja valveen rajamaille meditatiiviseen olotilaan tai jopa nukahdukseen saakka.

PH® Sointukylpy perustuu Peter Hessin kehittämään äänihoitometodiin, jossa yliäänirikkaat soinnut syvärentouttavat kehoa äänivärähtelyn kautta ja rauhoittamalla aivoaaltoja normaalista valve- tai stressitilasta kohti syvärentoutumisen tasoja. Äänten kokonaisuus on harmoninen monipuolinen ja pehmeä. Sointukylpy otetaan vastaan itselleen sopivassa lepoasennossa. Sointukylpyä varten voi ottaa itselleen mukaan myös silmätyynyn.


Hengähdyshetkiä®-harjoitukset ovat palauttavia ja restoratiivisia harjoituksia, mitkä muodostuvat helpoista kehon liikkeistä sekä hengitys- ja läsnäoloharjoituksista. Aikaisempaa kokemusta et tarvitse, joten harjoitukset sopivat hyvin kaikille.

Harjoitukset tehdään matolla apuvälineillä tuettuina ja omaa kehoa kuunnellen. Harjoituksissa käytetään samoja tekniikoita kuin yin-joogassa, mindfulnessissa sekä meditaatiossa. Kaikki harjoitusohjelmat on suunniteltu tukemaan palautumista ja stressinhallintaa tieteellisesti tutkituin menetelmin.


Kundaliinijoogaterapia Joogaterapia auttaa palauttamaan kehon ja mielen tasapainon ja ennaltaehkäisee epätasapainotilojen aiheuttamia oireita mm. uupumusta ja stressiä. Joogaterapia yhdistää perinteisen kundaliinijoogan menetelmät kiinalaisen lääketieteen kanssa.

Kundaliinijoogassa työskennellään energiakehojärjestelmän (nadit, chakrat) parissa ja sen menetelmiä ovat liike, hengitys, meditaatio, rentoutus ja mantrat. Kiinalainen lääketiede yhdistää tähän tietouden viidestä elementistä (vesi, puu, tuli, maa ja metalli), Yin & Yang tasapainosta ja kehon energiavirtauksesta (Qi) meridiaanien kautta. Harjoitus on yksinkertaista ja sopii kaikille ikää, kokoon tai kokemukseen katsomatta. Kundaliinijooga auttaa elämään läsnä tässä hetkessä ja kokemaan sisältäpäin kumpuavaa onnellisuutta.

Harjoitus on yksinkertaista ja sopii kaikille ikää, kokoon tai kokemukseen katsomatta. Kundaliinijooga auttaa elämään läsnä tässä hetkessä ja kokemaan sisältäpäin kumpuavaa onnellisuutta.Huolehdithan omasta vakuutuksesta. Padma joogastudio ei vakuuta asiakkaitaan.jooga, soturi, tatuointi, kasi